Tanke

Kom att tänka på en grej...

Det är nämligen så här att jag äter mer mat på hösten än andra års tider, och har tänkt på det tidigare också. Inte att jag tycker att det är nått fel i det alls, jag gillar mat. Men jag tänkte mer varför just hösten?

Visst jag är liten och smal och har alltid haft en ämnes omsättning som är galet snabb men just på hösten är jag hungrig mer än annars.
Så jag tänker kan det bero på att det blir kallare ute och min kropp försöker få till lite underhudsfett? Och där med frysa mindre på en kall vinter?Är det så här för andra också?

För det låter ju ganska logiskt, massor med djur äter ju upp sig inför vintern så det kanske finns inprogrammerat naturligt

Typ björnar dom äter ju massa bär och kottar och bark och sånt på hösten så dom kan gå i ide på vintern...

Nu när jag tänker efter äter dom ju i för sig koda och bark för att det ska bli som en propp i rumpan på dom och dom inte ska bajsa på vintern, men principen är där.

Är det bara jag som fått för mig något eller verkar det logiskt?



Damn right i like the life i live

Pratade nyss i tel med en kompis, innan vi la på berättade jag att jag tänkte ta en glass hon stannar upp i vad hon ska säga och säger..

M: Vadå skojjar du?

Jag: ehh... ne?

M: men det är ju höst!

J: jo fast glass är ju gott ändå

M: Det här är precis som din dricka cider är godare på vintern idé.

J: men jag gillar ju cider mer på vintern av nått skäl, glass är däremot gott året om

m: Du är ju skum...

J: Du är..

Den här konversationen fortsatte några meningar till men dom känns onödiga.
I allafall är det verkligan konstigt med glass när det är kallt? Eller att tycka om cider på vintern?

Cider fattar jag lite för det är en " sommar dryck" på nått sätt men glass måste man ju kunna äta året om...

Jag ska iallafall fortsätta äta min glass och lyssna på Biggie när han framför juicy på ett så stilfullt sätt i mina högtalare.. Sen om det är konstigt så får det vara det då..

Smile


Magnum glass, konstigt om man inte vill äta det året om...


år ut och år in

Nu var det dags igen, en gång om året får jag utväxt.

Mitt hår solbleks så otroligt på somrarna att när hösten slagit till så syns det. I år syns det extra tydligt efter som jag var och reste en månad i sommras i länder med stark sol. Det vill säga jag var inte mitt vanliga blonda jag när jag kom hem i slutet på juli utan jag var ultra blond.
Nu har det iallafall gått några månader sen solen var vän med sverige som de flesta vet, så nu har jag en utväxt på typ 3 cm.

Dom senaste åren har jag inte pallat bry mig efter som vi rest iväg i december igen och det brukar ljusa upp en aning, men nu är nästa kanske in planerade resa först i slutet av mars så då är frågan vad gör man?

Ska jag gå emot mina principer och faktiskt göra lite blonda slingor? Eller ska jag bara vänta på att det växer ut så mycket att man inte riktigt märker det? Detta känns som ett ytligt I-landsproblem delux.
 
Vilket får mig att undra hur folk som verkligen färgar orkar ha utväxt typ varannan månad? Jag ser detta "bekymmer" en gång om året fatta att ha det 6-7 gånger om året...

Nej nu räcker det. Nu har jag klagat klart om nån månad kommer jag antagligen inte tänka på det mer. Hoppas jag.

Smile.. !



Bästisar? eller?




bra dag!

Vaknade halv 11 av att mobilen ringde, svarar lite förvirrat och vipps har man en arbets intervjuv nästa vecka.

Nu håller vi tummarna bara, skulle vara skönt att glida in i handels igen. Efter det var jag ju ändå vaken så smsade lite med vänner och sen gick jag upp. Skönt att stiga upp innan halv 12 för engångs skull.

Gick till centrum för att lämna tillbaka en tröja som inte passade och köpte lite grejjer också. Har vaknat på mornarna några gånger nu och velat ha Thé men det har varit slut hemma ett tag. Effekten av det blev att jag köpte en MASSA thé, nästan så jag blev lite fundersam om det verkligen var nödvändigt men jaja. De är vinter snart och man kan ju inte dricka oboy jämt.

Funtar också på att gå på bio i kväll. Vet inte vart eller vad jag vill se fast det märker jag väll snart. 500 days of summer verkar bra känner jag, zombieland är jag bortlovad på så den får vänta. 

Men först plugg sen kanske bio. Artist porträtt It is !

Smile  


Ett porträtt om denna mannen på 2000 ord känns stabilt tycker jag.


kalas.

Mitt internet har legat nere i några dagar så det har inte blivit så mycket bloggande. Fick igång det idag efter att ha pratat en stund med en väldigt hjälpsam kvinna på comhem. Lite förvånad över hur trevlig hon var faktiskt.

Såg iallafall UPP! i Söndags, fantastisk film såg den i 3D också och det gjorde det lilla extra kan jag med säkerhet säga. Se den är det enda man kan säga, man blev så glad och den var så fint ihopsatt, som dom gamla disney klassikerna engång var.

Sen träffade jag Jenny och Haylie-baby i måndags, vi lunchade på ikea och gick runt på outlet och lekte med Haylie självklart också. Gjorde nog min vecka lite att umgås med dom fina tjejerna.

Åkte hem till mamma när jag ändå var i krokarna och fick lite god middag, mammas mat har en tendens att alltid vara bäst. och sov där sen och hängde där idag på dagen också.

Blev förföljd hela dagen av fet katten som var väldigt nöjd med att jag var hemma haha.
 


Min lilla tjockiskisse som tog en liten tupplur på dagen.


Plötsligt händer det.

Jag pratade just i telefon med den här hot-maman och bestämde att vi ska ses på måndag.
Ska bli kul, var några veckor sen jag träffade henne och hennes Haylie.
Blir nästan lite orolig att man missar massa grejer nu när Haylie-baby växer så snabbt.
Hon har lärt sig sitta det lilla hjärtat :) 

Blev iallafall mycket gladare helt plötslig. Leka med dom två kan göra vilken dag som helst lysande :)

Ska börja städa här hemma nu iallafall.

Smile





Passar på

Visste ni förretsen att jag varit med i Family guy? ser ni likheten eller?
blev själv lite förvånad när jag såg avsnittet igår haha. Det blonda håret, den lilla upp näsan, dom lila hjärtformade glajjorna den rosa bikinitoppen.
Borde jag inte få nån typ av royalties eller nått ;)



Skulle nån vilja se det själv, i action så är det nog möjligt med denna länken:
 
Family Guy 212 Fifteen Minutes of Shame


Use somebody, some one like you

Just nu är det en spärr i hjärnan. Jag känner mig inte riktigt helt med i spelet så att säga.



Så jag lyssnar på den här låten och tänker vidare och inser sakta att det här kommer inte försvinna förän jag får en chans.



 då lyssnar jag lite på den här och kommer på att jag saknar. Jag vill bara ha en chans, så jag vet, så jag inte ska sakna.


meeeh

Hade ju ett jätte bra inlägg jag tänkte göra. Men så går det inte att ladda upp bilder. Det suger ju lite måste jag säga....

Får väll fortsätta titta på mammas pojkar istället. Kul program.


Spänningen stiger

Världens lataste dag idag tror jag.

Bara varit hemma i mjukisar och käkat glass. Sökt lite jobb också men inget speciellt.  Jag var iförsig på en 4timmars promenad i går kväll/natt så då kanske man får vara lite lat idag?

Vet inte varför men jag känner mig ganska låg just nu. Som hjärnan Försöker undvika att tänka på det så jag vet inte exakt vad som gör mig låg men jag vet ändå ungefär, om det nu låter vettigt alls?

Fick förresten ett mail för en stund sen där det stod att jag fått godkänt på nationella provet i matte c. Det är otroligt spännade efter som jag inte gjort det provet än. Jag missade ju första prov tillfället man ska ha ett nytt nu i november, hoppas jag.
Tänk om dom tror att jag redan gjort provet och inte får göra det? Jag som satsar på minst vg liksom.

Eh det ordnar sig. Ikväll blir det rester till middag och sen mera glass.

Förresten har jag världens finaste vänner, jag läste igenom min sms inkorg och blev alldeles till mig av hur fina ord dom lyckats skicka till mig senaste månaderna.

Det är därför jag inte får ångest över höst, vinter och mörker för jag har så fina vänner som lyser upp mitt liv varje dag året om.  Det och dessutom älskar jag snö :)

Smile!



Bilden kommer från sjöfartsverket.se (vem kunde tro att dom var sånna kramisar?)


grejt

Jag har varit riktigt duktig idag, åkte till biblioteket, pluggade i flera timmar kom hem och lagade lite mat och diskade. Riktigt bra gjort.

Vad mer? Jag är sällskaps sjuk och det enda erbjudandet om sällskap jag har för tillfället är en promenad på söder. Jag försökte förhandla in en öl men vet inte hur det blev med det. Vet inte heller om jag pallar åka in till söder det är så låångt.

Får se hur det blir.

Smile :)

Stirrigt

Åhh! Kan verkligen inte koncentrera mig på plugg över huvud taget. Fattar inte vad det är med mig?

Måste verkigen få in den här kurs litteraturen i hjärnan. Och efter som jag vaknar så sent på dagarna känns det sent att åka in på biblioteket och plugga så då blir plugga hemma.

Stadsbiblioteket har ju som dom flesta vet små facksalar där det är lugnt att plugga, så då brukar jag  åka in dit när jag inte kan tänka hemma. Typ sätta mig i facksal 5 (perfekt för det är så lungt och det mesta av min referens litteratur finns där) och där kan jag koncentrera mig men det är ett ganska litet rum och det är fler som upptäckt det fina med det, så man måste åka in i ganska god tid för att få sitta där i lugn och ro.

Såg förresten att Slash biografin jag tänkt använda till skoluppgiften var utlånad..

Aja får väll laga lite mat nu iallafall så får jag fortsätta sen. Stänga av datorn helt och satsa på mina böcker.

Smile


Sömn

Vaknade för några timmar sen. Fattar inte varför mitt dygn är så snevridet just nu.

Kan gå och lägga mig
vid 00 och somnar ändå inte förän runt 03... Ligger mest och tänker, det är grejen just nu verkar det som, samma tankar och drömmar bara snurrar i skallen.

Jag är en sovare jag måste ha klockan på ringning alla dagar jag kan nämligen sova 15 timmar utan problem annars. Och det är ju synd att missa hela dagen. Vaken är jag iallafall nu och ska plugga lite idag också.

Är otroligt sugen på att gå på bio. Finns massa film jag vill se just nu. Ska kolla om jag kan lura med lite sällskap så kanske det blir nån film i kväll

Smile

Paj är ju gott eller?

I fredags stekte jag kött i stek pannan, kött som legat i frysen, alltså hade det ett lager frost på sig.
Så när jag lägger det i stekpanna blir frostet vatten och vatten och olja är inte vänner så olja stänker upp över min underarm. 

Tänkte inte mer på det då sen började det göra ont och jag ser att jag fått en mindre brännskada på armen i stänk mönster. Det gör inte speciellt ont så det är inte problemet problemet är att det är fult.
Det är små prickar, inte stora nog att synas att det är skada och inte små nog att inte synas alls utan nu ser det ut som eksem. Jag har alltså fula röda prickar i stänk form på min underarm som ser ut som eksem fast inte är det.

Poängen är att nu har jag ingen lust att steka saker i stekpanna så nu måste jag laga mat i ugnen, idag blev det pommes.. haha. Tragiken är lätt slående. Bara pommes alltså, efter som jag inte hade nått annat att ha till som inte skulle stekas.

Rådet jag fick var kom över din rädsla, jag kontrade med att paj är ju gott eller?

Tvål

Jag kom kom på en grej lite, jag har inte behövt köpa tvål en enda gång sen jag flyttade hemmifrån...

Vad beror det på kan man ju undra
, jo jag har fått tvål i present av folk. Och jag kan inte låta bli att tänka att det är en lite konstig present, är det en pik? Luktar jag illa? Haha

Det har hänt ett några gånger nu, ganska roliga tvålar eller typ lyxiga och fina och så men ändå det är en konstig present.
Det är uteslutande tjejer som skulle ge någon en tvål tror jag också.
Skulle inte kunna tänka mig nån kille som skulle ge det till någon särskillt inte en annan kille (eller kanske just för att ge honom en pik, men inte mer än så).

Varför är det så? Nu gillar jag mina tvålar så jag klagar inte, den senaste jag fick var en stor flaska som bygger på att vännerna jag fick den av vet att jag sjunger i duschen haha.

Ne det var det svamlet, folk får gärna ge mig tvål, jag tycker det känns som en sån där onödig utgift om jag skulle köpa det själv, typ som att köpa strumpor. Ett tips för julen kanske? huh? Strumpor? eller?



"Singing in the shower" Hehe mina vänner har humor :)


Bummer

Ja då var det klart, det blir ingen lägenhet för min del.
Eller iallafall inte den jag var intresserad av.
Lånet är inte klart, och buden drog iväg så då fick jag stryka mig ur intresserad listan. Dessutom hade föreningen gått med riktigt stor förlust förra året och ingen kunde svara på vad det kunde bero på.

Jaja jakten fortsätter. Så småningom snubblar jag väll över nått igen, lite tråkigt bara jag orkar verkligen inte bo här längre. Har bott här i mer än 3 år, nästan 4 snart och känner inte att jag trivs längre.

Vill bo i stan, är ju ändå där jag är hela tiden orkar verkligen inte med natt bussar som aldrig går och bli förföljd från t-banan är ju ingen höjdare om jag får säga det själv. Dessutom har solna aldrig varit min cup of tea, får fortfarande posten hem till mamma för jag vägrar skriva ur mig ur stockholms kommun. Skriva in sig i solna känns fel på något sätt haha

Ne nu ska jag fortsätta plugga. Läsa artist porträtt tills ögonen lägger av, eller nått.

Smile :)

Mer fantastiskt !

Jag hittade nått som är nästan bättre än förra, Slash igen förståss.

En intrevjuv från 92 i fyra delar, han charmar den ytterst väl kammade reportern som verkar chockad över hur trevlig han är. 



Lyssan på snacket när dom byter kamera vinkel haha


"how does some rockguitar player become so segnificant..."


"Steven doesn´t want to mess with me and he knows that.."


Fantastiskt

Jag hittade den! För några nätter sen surfade jag runt på youtube och kolla på olika guns intervjuver många som jag sett förut men sen så hittade jag nått nytt, helt magiskt!

Eller det är inte nytt det är från 92 men jag har inte sett det förut och slash är vacker, måste säga att jag föredrar honom utan hatt och framförallt utan glajjor. Blir lite ledsen av hur nergången duff ser ut dock men slash.. Mmmm :)

Det är en del av en dockumentär så det är många andra som intevjuvas också men den bra delen börjar typ 1.20.



Gott så!

Japp lördag kväll, plugg verkar det bli för min del.
Har massa böcker jag inte orkat ta tag i men måste läsa. Så passar på nu. Vem vet kanske kommer i kapp helt och hållet?

Imorgon fyller pappsen år och vi ska räkna vidare på lägenhetsplanerna och sätta ihop en kostnadskalkyl anpassade efter det eventuella lånet. Så lär inte bli jätte mycket plugg då iallafall.

Ne nu ska jag sätta igång får se om jag lyckas koncentrera mig, brukar sluta med att jag läser en del och sen börjar jag lyssna på referens musiken och kallar det att plugga.



Klara färdiga gå?


Weeeeeiiiiii!

Jag är på sjukt bra humör idag, med tanke på att jag vaknade för en timme sen så kanske det beror på att jag är utvilad eller nått? Har hoppat runt och dansat i lägenheten nästan en timme nu :)

Haha var iallafall ute igår
, Tilda och Patricia blev kvällens sällskap. Vi hamnade på strand som var allmänt dött och sjukligt dålig musik men vad gör det? Ful dansa till dålig musik och läsa upp repliker ur nån film är kul med rätt sällskap.

Hade dessutom lyckats med en bra outfit om jag får säga det själv så snygg att jag var nära på att ta en outfit bild inna jag gick ut. Kom på mig själv och tänkte neeee...

Blev smått trakasserad av en dörrvakt lite synd att folk inte kan beté sig. Men hade kul och de slutade med natt käk från abdulsamak!

Pratade med Sanna igår på hem vägen också, vi kom på att vi saknar varandra. Jag saknar min vän! så jag tycker hon kan komma hem redan nu, lite tidigare än planerat och hälsa på lite till :)

Var hemma i tid och relativt nykter att jag sen sov bort hela dagen är en annan femma haha ne nu ska jag nog kila hem till pappsen och hjälpa dom packa inför flytten.

Smile !

Lite spontant sådär

Hemma! Åkte hem till mammsen igår efter lägenhetsvisningen, sen har dagen mest spenderats med att prata telefon med banker och försöka fåtill en låne ansökan.

Är trött men jätte sugen på att gå ut, iblan blir man ju smått galen på att folk envisas med att inte vara hemma i stockholm. Svårare att hitta sällskap då men,men.  Ryktas att det kanske kan vara utgång på gång ikväll efter idol? Vi får se helt enkelt.

Lägenheten var förresten lika fin som på bilderna så nu hoppas vi på det bästa. om jag kan få ett låne löfte till början av nästa vecka vore det ju kul, så får man kanske lägga ett bud.

Nu ska jag i alla fall göra käk, är hungrig som jag vet inte vad..



Fick förresten nått infall när jag kom hem och tände massa värmeljus, lite mys sådär..


m&m och plugg



Började plugga men koncetrationen drog åt andra håll..


Yes

Så bra, gick upp för en stund sen och har redan hunnit prata med både banken och komvux.

Nytt tentamens tillfälle 13 november så behöver inte oroa mig om att inte få kursen fixad, och banken har ett speciellt lån som kan fungera om lägenheten blir aktuell. LYSANDE!

Nu väntar jag bara på min flunch ska bli färdig och sen får jag mat också.

Frågan kvar står dock, att åka till finland redan i morgon eller att inte göra det. Kan inte bestämma mig. Vill spara pengarna till något annat men vill hälsa på släkten.

Plus att blir det aktuellt med bud på lägenheten och dessutom att sälja min så blir det knepigt i från mummu och ukkis by. Lite jobbigt att knalla till biblioteket varje gång man ska ha internet.

Lite jobbigt de där för det blir så gnälligt om jag inte åker dit nu, fast jag inte lovat att jag ska det heller men, men.

Det löser sig.

Peppad

Något peppad måste jag säga. Jag har hittat en lägenhet jag verkligen gillar, ska kolla på den i morgon får se om den är lika fin i verkligheten.
Sen får vi se ska ringa banken och kolla om hur dom ser på att jag skulle ta ett lån med borgensman och så.

Peppad måste jag säga och lycklig. Förresten jag har vunit på 5 av 6 lotter idag haha, fick skrap lotter i posten av släkten och vunnit små summor på alla förutom en då.
Så de blir väll en lite tripp till finland här snart, kanske redan på fredag.

Nä nu ska jag sova. :)

Smile

repris

Japp jag provar igen, ska se om jag lyckas med detta bloggande igen då.

Samma blogg nya tag, känns bra tycker jag.

Nu: stadsbiblioteket och lämna tillbaka lite böcker.